דף הבית
פרסום באתר
להזמנת חומרים
נגישות
צרו קשר
02-6712222
[email protected]
ראשי
אודות
קטלוג
השותפים שלנו
חנות
בלוג
צור קשר
פרסום באתר
להזמנת חומרים
נגישות
צרו קשר
שיטות חיתוך של פורניר
שיטות חיתוך עיקריות לייצור פורניר טבעי
האופן שבו בולי עץ נחתכים הוא גורם חשוב בייצור אפקטים ויזואליים של הפורניר. בול שמשמש לחיתוך פורניר הוא החלק שמעל השורש ועד הענף הראשון של העץ ללא הקליפה. לפני שבול עץ הופך לפורניר, מרככים אותו במים חמים או בקיטור.
קיימות שלוש שיטות חיתוך עיקריות:
קילוף – קילוף העץ מתבצע בעזרת מכונות מיוחדות. עובי הפורניר נע בין 0.5 מ"מ ועד 5 מ"מ לערך. בסוג זה של חיתוך משתמשים בעצים כמו אלון, אורן, ליבנה, צפצפה, אלמון. טכנית, הבול מורכב על המחרטה ומסתובב כנגד להב גדולה וחדה מאוד. היתרון של חיתוך זה הוא שמתקבלים דפי פורניר רחבים מאוד.
פריסה – בסוג חיתוך זה חותכים את הבול לפרוסות במכונה עם סכינים מיוחדים ובמקרה זה גודל המתקבל שווה לרוחב של הקורה. פורניר בחיתוך זה אידיאלי עבור ייצור רהיטים כיוון שמבטא בדרך הטובה ביותר את העושר ואת היופי הטבעי של סיבי העץ. קיימים סוגי חיתוכים בזויות שונות כדי לקבל את הטקסטורות הרצויות של הפורניר.
ניסור – בול עץ נחתך בעזרת מסור סרט גדול. עובי פורניר מנוסר נע בין 5 מ"מ ועד 12מ"מ לערך. מתאים לייצור כלי נגינה, ריהוט ומדרגות. בסוג זה של חיתוך מתקבלת כמות גדולה של פסולת.
לפרטים ומידע נוסף
בחרו נושא
מעוניין לקנות פורניר
האם קיים במלאי פורניר/עץ דק עובי 0.6 מ"מ
האם קיים במלאי פורניר/עץ דק עובי 1 מ"מ
האם קיים במלאי פורניר/עץ דק עובי 1.5 מ"מ
האם קיים במלאי פורניר/עץ דק עובי 3.5 מ"מ
האם קיים במלאי פורניר/עץ דק עובי 7 מ"מ
אחר
הגעתי דרך דף אודות
מאשר קבלת דואל
תודה על פניתכם
ההודעה התקבלה במערכת,
נציג שלנו יחזור אליכם בקרוב.